TEFF,
natuurzuivere oerkracht
Teff is geen nieuwe grassoort. In Ethiopië gebruiken ze Teff al zeer
lang. Het is een zeer gezonde graansoort; veel gezonder dan tarwe of
mais. Daarom is Teff in het begin van de 21e eeuw een populaire
graansoort geworden. Van Teff kun je een plat zuurdesembrood maken maar
het is ook ideaal voor pannenkoeken, koekjes en als verdikkingsmiddel in
soepen en sauzen. Teff is een kleine graszaadkorrel of graankorrel; de
kleinste ter wereld! Het is te klein om te pellen. Daarom bestaat er
alleen volkoren Teffmeel. Er zitten veel vezels in Teff. Deze zijn gezond voor een goede darmtransit.
Waar is Teff goed voor ?
Teff is goed voor mensen met coeliakie. Er zitten geen gluten in deze graanvervanger die voor problemen zorgen. Daarom past Teff in het glutenvrij dieet.
Daarnaast verteert Teff vrij langzaam waardoor je lang een vol gevoel
houdt. Hierdoor heb je minder de neiging om tussendoortjes te eten. Dat
kan helpen als je op gewicht wilt blijven. Ook voor mensen met obesitas is Teffmeel een uitkomst. Daarnaast heeft Teff een glykemische lading
van 26. Ter vergelijking: wit brood heeft een glykemische lading van
95. Hierdoor is brood of andere bakwaar op basis van Teffmeel zeer
schikt voor mensen met suikerziekte of diabetes mellitus.
Verschijningsvormen
Teff is verkrijgbaar in meerdere verschijningsvormen om het gebruik in
meerdere soorten, op de doelgroepen toegesneden, eindproducten mogelijk
te maken.