Teff

TEFF,
natuurzuivere oerkracht

Teff is geen nieuwe grassoort. In Ethiopië gebruiken ze Teff al zeer lang. Het is een zeer gezonde graansoort; veel gezonder dan tarwe of mais. Daarom is Teff in het begin van de 21e eeuw een populaire graansoort geworden. Van Teff kun je een plat zuurdesembrood maken maar het is ook ideaal voor pannenkoeken, koekjes en als verdikkingsmiddel in soepen en sauzen. Teff is een kleine graszaadkorrel of graankorrel; de kleinste ter wereld! Het is te klein om te pellen. Daarom bestaat er alleen volkoren Teffmeel. Er zitten veel vezels in Teff. Deze zijn gezond voor een goede darmtransit.

Waar is Teff goed voor ?

Teff is goed voor mensen met coeliakie. Er zitten geen gluten in deze graanvervanger die voor problemen zorgen. Daarom past Teff in het glutenvrij dieet. Daarnaast verteert Teff vrij langzaam waardoor je lang een vol gevoel houdt. Hierdoor heb je minder de neiging om tussendoortjes te eten. Dat kan helpen als je op gewicht wilt blijven. Ook voor mensen met obesitas is Teffmeel een uitkomst. Daarnaast heeft Teff een glykemische lading van 26. Ter vergelijking: wit brood heeft een glykemische lading van 95. Hierdoor is brood of andere bakwaar op basis van Teffmeel zeer schikt voor mensen met suikerziekte of diabetes mellitus.

Verschijningsvormen

Teff is verkrijgbaar in meerdere verschijningsvormen om het gebruik in meerdere soorten, op de doelgroepen toegesneden, eindproducten mogelijk te maken.